Vinkkejä hääparin kirkosta poistumiseen vihkimisen jälkeen

Vinkkejä hääparin kirkosta poistumiseen vihkimisen jälkeen

Häät ja niiden suunnittelu on täynnä erilaisten yksityiskohtien pohtimista. Yksi pieni mutta merkittävä päätös liittyy siihen, mitä heittää tai tehdä vihkimisestä poistuessa.

Tässä muutama vinkki hääkuvaajan vinkkelistä:

    • Riisinjyvät- se kaikista perinteisin vaihtoehto. Riisin voi korvata vaikkapa auringonkukansiemenillä tai ohranjyvillä. (Nykyisin näiden heittely on monissa kirkoissa kielletty kokonaan.)
    • Kunniakuja – voidaan toteuttaa joillain hääpariin liittyvillä asioilla, esim. golfmailat, miekat, ratsupiiskat, sukset, onkivavat.. Tuovat kivasti persoonallisuutta kuviin!
    • Saippuakuplat – parhaimmillaan varsin hauskoja ja näyttäviä! Osa saippuakuplanesteistä aiheuttaa ikitahrat vaatteisiin, joten tämä kannattaa ehdottomasti tarkistaa jo etukäteen.
    • Ruusunterälehdet – romanttinen ja aina klassisen tyylikäs vaihtoehto! Aidot ruusut tuoksuvat myös hurmaavasti.
    • Kuivatut puunlehdet – ruskan väreissä hehkuvat lehdet voi leikata kuvioleikkurilla vaikkapa sydämen muotoon! Vaatii toki vähän näpertelyä etukäteen, mutta on sekä ekologinen että ilmainen vaihtoehto.
    • Pienet soittokellot – vieraat voivat kilistellä kelloja hääparin kunniaksi. Ei ehkä kuvissa se kaikista näyttävin vaihtoehto, mutta erilainen ja sotkuton. Kellot jäävät kivaksi muistoksi häävieraille.
    • Tähtisädetikut – näyttävät upeilta hämärässä, joten toimivat parhaiten ilta-aikaan. Tähtisädetikkukujan voi toteuttaa myös hääparin juhlapaikalta poistumisen aikaan. Huomioitava paloturvallisuus!
    • Huiskutuskepit – nämä ovat sekä näyttäviä kuvissa, että ovat monella tapaa turvallisia – ei sotkua, ei tahroja, eikä palovaaraa. Huiskut voi myös personoida häiden teemaväreihin sopiviksi.

Suntiolta tai papilta kannattaa varmistaa hyvissä ajoin mikä kyseisen kirkon ulkopuolella on sallittua ja mikä taas ei. Jokaisella kirkolla on nimittäin vähän omanlaisensa ohjeistukset. Toisissa esim. alueen siivoaminen jyvistä/lehdistä tms. kuuluu hääseurueelle, toisissa se kuuluu palvelupakettiin. Puukirkoissa ollaan luonnollisesti huomattavasti tarkempia paloturvallisuusasioissa, ja suosituimpina vihkipäivinä voi kaikenlainen asioiden heitteleminen minkä tahansa kirkon ulkopuolella olla kiellettyä. Kysymällä se selviää – ja sitten vain suunnittelemaan!

 

Leave a reply