Supersoppa

Supersoppa

Nokkonen on oikeaa superruokaa. Se on kaikista Suomessa kasvavista vihanneskasveista ravintopitoisin ja terveellisin. Nokkonen sisältää enemmän C-vitamiinia kuin appelsiini, runsaammin rautaa kuin pinaatti ja enemmän kalsiumia kuin maito! Lisäksi siinä on mangaania, sinkkiä, seleeniä, kaliumia ja magnesiumia, A, E, K1 ja B-vitamiineja sekä runsaasti aminohappoja. Kaloriarvoltaan nokkonen vastaa perunaa.

Nokkosen lehdet ovat parhaimmillaan loppukeväästä ja alkukesästä. Nyt alkaa siis olla paras aika napata nokkoset talteen ja loihtia niistä tätä supersoppaa! Nokkoset kannattaa ryöpätä eli keittää nopeasti kuumassa vedessä ennen käyttöä. Ryöpättyä nokkosta voi myös pakastaa, jolloin sitä on helposti saatavilla sesongin ulkopuolellakin.

Supersoppa

 

Supersoppa

 

4 rkl voita

3/4 dl vehnäjauhoja

8 dl maitoa

2 dl ruokakermaa

n. 150g ryöpättyjä nokkosia

1 ½ tl suolaa

tujaus valkopippuria

ripaus muskottipähkinää

 

Sulata voi kattilassa. Ripottele jauho voin sekaan. Kuumenna seosta hetki, mutta älä ruskista. Lisää sitten maito koko ajan voimakkaasti vatkaten. Keitä 10 min, sekoittaen samalla. Lisää nokkoset ja lopuksi kerma. Mausta valmis keitto suolalla, valkopippurilla ja muskottipähkinällä.

Tarjoa keitettyjen kananmunien kanssa. Superhyvää! 🙂

Resepti on julkaistu myös Höperöt Pöperöt -blogissani Turun Sanomien TS Ruoka -sivustolla: Supersoppa

Leave a reply