Salmiakkinekut

Salmiakkinekut

Salmiakkinekut

Sain mahdollisuuden osallistua Ruoka.fi:n Vuoden makein herkku -bloggaajahaasteeseen jossa tehtävänä oli kehitellä resepti tummista sokereista ja siirapeista. Inspiroiduin luettuani Muscovadosokerin ja -siirapin makuvivahteen olevan lakritsisinen, ja siitäpä sainkin sitten idean näihin salmiakkinekkuihin. Makua buustaamaan käytin Apteekin Salmiakki -mixeriä, joka myös värjää massan pikimustaksi.

Knoppitietona mainittakoon, että Muscovadosiirapin ja -sokerin juuret ovat aurinkoisella Mauritiuksella. (Siitä paikasta minulla on sekä hyviä että huonoja kokemuksia, mutta se onkin sitten jo ihan oma tarinansa.. Kuviani Mauritiukselta löytyy Travel-osiosta.)

 

SALMIAKKINEKUT (n. 10 kpl)

2,5 dl tummaa Muscovadoruokosokeria
1,5 dl Muscovadosiirappia
1dl Apteekin salmiakki -mixeriä
1,5 dl kuohukermaa

Lisäksi:
sokeria
nekkutikkuja
leivinpaperia

Täytä korkeareunainen astia sokerilla.
Leikkaa leivinpaperista 10 x 10 cm paloja. Muotoile neliöt kartioiksi ja kiinnitä tarvittaessa teipillä. Upota kartioiden kärjet sokeriastiaan.
Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Keitä välillä sekoitellen kunnes seos on saennut ja se on 120-asteista. (Ellei sinulla ole paistomittaria, tiputa hieman nekkuseosta kylmään vesilasiin. Kaada sitten vesi pois. Jos massa on muovailtavaa, se on valmista.)
Lusikoi valmis seos kartioihin. Työnnä keskelle tikku.
Anna massan jäähtyä. Nekut ovat valmiita!

Vinkki: Saat salmiakkinekuista kivoja jouluviemisiä pakkaamalla ne sellofaaniin ja koristelemalla kauniisti.

Herkullisia hetkiä,

T: Virve

P.s. Jos pidit reseptistäni, voit käydä äänestämässä sitä – ja voittaa samalla itsellesi ihanan punaisen Kitchen Aid -tehosekoittimen! Klikkaa vain kuvaa alla 🙂

 

dansukker_painike_aanesta

One Response to Salmiakkinekut

  1. Howdy! Do you use Twitter? I’d like to follow
    you if that would be ok. I’m undoubtedly enjoying your
    blog and look forwагd to new updates.

Leave a reply