Parempi pannupulla

Parempi pannupulla

Perjantai on pullapäivä!

Viikon arkisten aherrusten jälkeen ei välttämättä jaksa paljon pullia pyöritellä, joten pullakin valmistetaan silloin rennosti pellillä.

Tällä kertaa pannupullaa maustamaan sujahti vaniljakreemiä ja mustikoita, mutta voit aivan yhtä hyvin käyttää esim. vadelmia. Nyt onkin hyvä hetki alkaa vajuuttamaan pakastimen marjavarastoja!

Vaniljakreemin teko ei ole vaikeaa, ja sen voi valmistaa vaikka edellisenä päivänä ja leipoa pullan vasta seuraavana. Tätä hyvää perusohjetta voi käyttää myös muussa leivonnassa, esim. kakkujen ja piirakoiden täytteisiin.

Parempi pannupulla
Pannupulla on muhkea ja mehevä!

 Parempi pannupulla

7,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 pussi kuivahiivaa (tai 25 g tuorehiivaa)
3 dl maitoa
70g voita
2 tl kardemummaa
1tl suolaa
1 muna
Vaniljakreemiä (kotitekoista tai valmista)
Mustikoita (tai muita marjoja)

Pinnalle: tomusokerikuorrutus

 

Tee ensin vaniljakreemi:

5 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria (tai 1 vaniljatangon siemenet)
1 dl sokeria
1/2 dl Maizenaa
4 munankeltuaista

 

Kuumenna maito ja vaniljasokeri kattilassa. Vatkaa samalla keltuaiset, Maizena ja sokeri erillisessä kulhossa.
Kaada puolet maidosta muna-sokeriseokseen samalla voimakkaasti vatkaten.

Kaada muna-maitoseos takaisin maitokattilaan ja sekoita koko ajan kunnes seos sakenee ja se pulpahtaa kerran. Älä keitä turhaan vaan nosta heti pois liedeltä ja jäähdytä nopeasti.

Pannupulla:

Sulata voi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi, sekoita siihen hiiva ja yhdistä kuivien aineiden kanssa.
Lisää taikinaan lopuksi hieman jäähtynyt voisula ja muna. Vaivaa taikina kiinteäksi.

Jätä taikina kohoamaan lämpimään ja vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi (n. 1 tunti) voitele uunipelti ja painele taikina litteäksi levyksi.

Anna taikinan kohota vielä lämpimässä paikassa puoli tuntia. Paina sitten taikinan pintaan kuoppia ja täytä ne vaniljakreemillä.

Parempi pannupulla

Ripottele pinnalle myös pari kourallista mustikoita. Laita uuni lämpeämään 220 asteeseen.

Anna pullan kohota vielä noin 30 minuuttia. Paista 220 asteessa n. 10-15 minuuttia.

Koristele halutessasi tomusokerikuorrutteella. Maistuvaa viikonloppua,

-Virve-

 

Resepti on julkaistu myös Höperöt Pöperöt -blogissani Turun Sanomien TS Ruoka -sivustolla: Parempi pannupulla

Leave a reply