Mielettömän maukas mansikka-raakajuustokakku

Mielettömän maukas mansikka-raakajuustokakku

Mansikan satokausi alkaa pian olla parhaimmillaan ja siksipä juustokakkukin maistuu nyt tuoreilta mansikoilta.

Tämä huomiseen runon ja suven päivän juhlintaan aivan erinomaisesti sopiva, kesäinen raakakakku valmistuu ilman uunia, jauhoja ja valkoista sokeria. Kakku sopii useimmille sillä se on vegaaninen, gluteeniton, munaton ja maidoton. Pehmeän täytteen salaisuus piilee macadamiapähkinässä. Se on muita pähkinöitä rasvaisempi, mutta sisältää vastaavasti vähemmän hiilihydraatteja kuin muut pähkinät, ja soveltuu siten erinomaisesti myös vähähiilihydraattiseen ruokavalioon.

Macadamia on lähtöisin Australiasta, ja se sisältää omega-7-rasvahappoa, antioksidantteja, B- ja E-ryhmän vitamiineja sekä muun muassa kaliumia, magnesiumia ja fosforia.  Ainoa macadamiapähkinän miinuspuoli on, että se maksaa mansikoita – kyseessä kun on maailman kallein pähkinä.

Kaikesta terveellisyydestään ja kaikettomuudestaan huolimatta kakku on sitä maistaneiden mielestä myös ”ihan mielettömän maukasta!” (Ehkäpä siitä kertoo jo jotain se, että kaikki jotka ovat kakkua maistaneet, ovat myös halunneet sen reseptin..) Melkoinen ihmekakku, siis!

Vinkki: Halutessasi voit korvata macadamiapähkinät helpommin saatavilla, ja huokeammilla, cashewpähkinöillä.

 

Mielettömän maukas mansikka-raakajuustokakku

Pohja:

2,5 dl manteleita

½ dl kivettömiä taateleita

1 rkl vaahterasiirappia

ripaus suolaa

 

Täyte:

3,7 dl macadamiapähkinöitä

(Voit käyttää vaihtoehtoisesti 5 dl cashewpähkinöitä. Käytä tällöin myös 1 rkl enemmän kookosöljyä).

7-9 rkl vaahterasiirappia

5 rkl kookosöljyä

7 rkl luomusitruunan mehua

1 luomusitruunan kuori

1 tl vaniljauutetta (tai ½ vaniljatangon siemenet)

¼ tl suolaa

2,5 dl kokonaisia mansikoita

Mansikkainen lisätäyte:

2,5 dl kokonaisia mansikoita

1 rkl kookosöljyä

 

Koristeluun:

Tuoreita mansikoita tai muita marjoja yms.

 

Alkuvalmistelut:

Tärkeää: Varmista että kaikki ainekset ovat huoneenlämpöisiä!

Liota macadamiapähkinöitä yön yli vedessä jotta ne pehmenevät. Vaihtoehtoisesti voit myös pehmittää niitä 15 minuuttia kiehuvassa vedessä. Valuta kuiviksi.

 

Tee näin:

Laita kaikki pohjan ainekset tehosekoittimeen ja hienonna kunnes seos on tahmeaa ja murumaista. Painele seos sitten (16cm) irtopohjavuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin odottelemaan.

Hienonna kaikki täytteen ainekset tasaiseksi, pehmeäksi massaksi tehosekoittimella. Massan kuuluu olla kuohkeaa. Siirrä suurin osa täytteestä pohjan päälle, mutta jätä n. 1-2 rkl vielä odottamaan tehosekoittimeen. Lisää sitten mansikkaisen lisätäytekerroksen ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Lusikoi lisätäyte ensimmäisen täytteen päälle vuokaan. Käytä esim. varrastikkua ja sekoita pintakerrosta paikoitellen alimmaiseen kerrokseen jolloin täyte saa kauniin marmorikuvioinnin.

Peitä vuoka ja laita pakastimeen noin 5-6 tunniksi tai yön yli. Sulata hieman ennen tarjoilua (noin 1 tunti jääkaapissa tai 15-20 min. huoneenlämmössä).

 

Maukasta runon ja suven päivää,

-Virve-

One Response to Mielettömän maukas mansikka-raakajuustokakku

  1. Tää oli nimensä mukaan ihan mielettömän hyvää!!! Kiitti ohjeesta, teen varmasti toisenkin kerran! 🙂

Leave a reply