Mangonauhat

Mangonauhat

Kokeile viikonlopun makupalaksi sesongin hedelmistä tehtyjä nauhoja. Nämä ovat terveyshaukoillekin sallittua herkkua, sillä nauhat sisältävät vain yhtä ainesosaa, 100% mangoa. Ei siis lainkaan ylimääräisiä lisäaineita tai lisättyä sokeria!

Jos pidät kuivatuista mangoista, pidät taatusti myös näistä.

Mangojen koot vaihtelevat kovastikin, mutta perusperiaatteena voi pitää, että mangoja tarvitaan n. 700g/per levy. Vähemmällä määrällä nauhoista tulee paperinohuita, suuremmalla helposti liian paksuja.

Jos omistat kiertoilmauunin, on ekologisempaa kuivata kerralla useampi levy. Tämä ohje on 2 pellilliselle.

Mangot

Mangonauhat

3 kypsää mangoa (n. 1400g)

Valmistus:

Leikkaa mangojen hedelmäliha kuutioiksi ja soseuta tehosekoittimessa.

Levitä mangosose leivinpaperilla (tai silikonialustalla) vuoratuille uunipelleille 3-5 mm paksuiksi levyiksi. Kuivata mangomassaa 80 asteessa n. 4h ajan, tai kunnes massa on selvästi kuivahtanut, mutta edelleen taipuisan nahkeaa. Anna levyjen hieman jäähtyä ja irrota sitten leivinpaperi irti. Leikkaa nauhoiksi. Säilytä valmiita nauhoja kuivassa paikassa.

Vinkki!

Vaihtelua makuun saa maustamalla massan vaikkapa sitruunalla tai chilillä. Napostelun lisäksi nauhanpalat sopivat nakattavaksi esim. myslin sekaan.

Maistuvaa viikonloppua! 🙂

-Virve-

Resepti on julkaistu myös Höperöt Pöperöt -blogissani Turun Sanomien TS Ruoka -sivustolla: Mangonauhat

Leave a reply