Herrankukkaro-Experience

Herrankukkaro-Experience

Matkamessujen, Visit Helsingin ja Visit Finlandin yhteinen bloggaajaohjelma, Nordic Blogger´s Experience, toi kansainväliset matkabloggarit myös Turkuun. Kahden päivän piipahdus oli osa kulttuuriteemaista matkakokonaisuutta. Ohjelmassa oli paikallisiin yrityksiin ja nähtävyyksiin tutustumista.

Ryhmä koostui hyvin kansainvälisestä porukasta, osallistujat olivat Belgiasta, Espanjasta, Tšekin tasavallasta, Brasiliasta, Suomesta ja Venäjältä. Minä pääsin mukaan toisena suomalaisena bloggaajana.

Tapasimme ravintola Smörin edessä ja hyppäsimme tilataksiin. Brasilialaiset kauhistelivat kylmää keliä ja minä yritin lohduttaa, että jos säätiedotus olisi pitänyt kutinsa, pakkaslukema olisi ollut lähes kolminkertainen. Uutisissa luvattiin myös meriveden nousevan vaarallisesti rannikkoalueilla. Vesi tulvisi niin, että teitä menisi poikki! Onkohan tämä nyt ihan viisasta, pohdin kun ajelimme kohti Rymättylää. Mutta perillä odottikin oikea Talven Ihmemaa paksuine lumivaippoineen!

Maailman Suurin Savusauna sulatti sydämet

Saavuttuamme perille Herrankukkaroon, bloggaajat pääsivät majoittumaan tavaroineen rannassa lilluvaan laivahotelliin. Melkoisen eksoottinen ja taatusti turvallinen paikka yöpyä, vaikka vesi kuinka nousisi. Matkabloggaajat eivät varmasti olisi panneet lainkaan pahakseen, vaikka laiva olisi yön pimeinä tunteina noussut aallonharjalle ja karauttanut kohti auringonlaskua. Ei sillä, etteivät olisi viihtyneet Turussa, vaan koska siitä olisi saanut aivan mahtavan blogipostauksen!

Glow fried salmon

Ensin maisteltiin tervatervetuliastömpsyt. Kuuma juoma lämmitti mukavasti, vaikka tervan maku ei selvästikään ollut kaikkien mieleen. Seuraavaksi siirryimme nuotiopaikalle grillaamaan välipalaksi lohenpaloja. Sitten olikin tositoimien aika. Maailman Suurin Savusauna odotti. Löylyjen leppeässä lämmössä jutusteltiin politiikkaa, jaettiin salaisuuksia – ja tietenkin parhaita matkavinkkejä. Pihalla lilluttiin paljussa ja ihmeteltiin kovaan ääneen, kuinka omituista on olla kylvyssä pakkasen ja lumisateen keskellä. Hullut suomalaiset!

 

Mutta ne suomalaiset osaavat kaikesta päätellen tehdä kerrassaan erinomaista ruokaa. Herrankukkaron buffeepöydässä bloggaajat ihastelivat suomalaisia juustoja, sienisalaattia ja tietenkin hetki sitten loimutettua lohta. Jälkiruokana ollut puolukkarahka sai bloggaajat aivan sekaisin. ”Parasta jälkiruokaa mitä olen koskaan syönyt!”, eräskin hehkutti.

Ruoka-apajat

Oikein onnistunut experience, mitä ilmeisimmin.

Leave a reply