Fenkoli-vuohenjuusto -pizzakka

Fenkoli-vuohenjuusto -pizzakka

Fenkoli, eli italiankumina, on kasvis jota moni vieroksuu, kun ei oikein keksi sille mitään käyttöä. Niin minäkin tein, kunnes törmäsin eräässä illanvietossa karamellisoiduista fenkoleista tehtyyn, välimerellisiä makumuistoja tuovaan piiraaseen.

Tässä pizzakassa vuohenjuusto korvaa lihan, joten resepti sopii myös lihatonta ruokavaliota noudattaville. Sitruuna ja yrtit raikastavat ja täydentävät makukokonaisuuden.

Fenkolipizzakka

Fenkoli-vuohenjuusto -pizzakka
(2 pizzakkaa)

Pohja:
2,5 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa (tai 25 g tuorehiivaa)
n. 5 dl vehnäjauhoja
n. 1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä

Täyte:
2 fenkolia
3 rkl voita
3 rkl hunajaa
2 rkl oliiviöljyä
50 g vuohenjuustoa
kirsikkatomaatteja
1 tl suolaa
musta- ja roseepippuria rouhittuna
½ luomusitruunan raastettu kuori
pecorinojuustolastuja

Lisäksi:
oreganoa, tuoretta rosmariinia
viikuna-balsamicosiirappia

Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva veteen. Sekoita jauhot ja suola nesteen joukkoon. Lisää oliiviöljy ja alusta taikina kiinteäksi. Peitä liinalla ja kohota taikinaa lämpimässä, vedottomassa paikassa n. puoli tuntia.

Tee taikinan kohotessa täyte valmiiksi. Leikkaa fenkolit ohuiksi viipaleiksi. Sulata ensin voi paistinpannussa, sekoita sitten hunaja joukkoon. Kun hunaja on sulanut, karamellisoi fenkolit parissa erässä (noin 10 min. per erä).

Jaa taikina 2 osaan. Kauli taikinat ohuiksi levyiksi omille, jauhotetuille leivinpapereilleen. Nosta leivinpaperit uunipelleille.

Levitä 1 rkl öljyä kummallekin pohjalle. Täytä pohjat vuohenjuustopaloilla, puolitetuilla kirsikkatomaateilla ja karamellisoiduilla fenkoleilla. Ripota pinnalle suolaa, rouskuttele pippureita ja raasta reippaasti sitruunankuorta. Kruunaa komeus juustolastuilla.

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista pizzakoita 15–20 minuuttia.

Mausta valmiit pizzakat yrteillä ja lorauta valmiin annoksen päälle tujaus viikuna-balsamicosiirappia (toimii taivaallisesti vuohenjuuston kanssa).

Maistuvaa makumatkaa Välimerelle! 🙂
-Virve-

Leave a reply